Ženska plaža

 


U najjužnijijem crnogorskom primorskom gradu, Ulcinju, u uvali između hotela Albatros i Galeb nalazi se „ženska plaža“ koju ljekari zbog ljekovitog dejstva sumporno – mineralnog izvora preporučuju za liječenje steriliteta. Iznad plaže je istaknuta tabla na kojoj je informacija  o “ženskoj plaži”, napisana na tri jezika. Danas je plaža u zakupu i tokom ljeta uređena je potrebnim  pratećim sadržajima.

Inače, plaža u malom zalivu je prirodno zaklonjena borovom žumom  tako da se sa šetališne staze ne vidi. Plaža je većim dijelom šljunkovita. Nakon pet-šest metara plićaka počinje dubina. Sa lijeve strane je betoniran stjenoviti dio, dok su sa desne strane ostavljene stijene u prirodnom ambijentu. Sasvim desno je pećina.

Za žensku plažu vezuju se i legende.

Bogata begovica bila je nerotkinja. Begovska kuća tražila je potomstvo. Neko od tadašnjeg svijeta posavjetovao je  begovicu da ide na rt gdje voda ima miris. Begovica je bila uporna i desilo se začeće.

Iz jedne legende nastala je i druga.

Žene nerotkonje na plažu idu rano ujutro uz ritual- žena na plažu dolazi okupana u pranji starije žene koja zna obred. Nerotkinja neko vrijeme boravi na plaži, zatim naga ulazi u vodu i obilazi tri puta stijenu koja se nalazi na ulazu u samu pećinu. Nakon toga ostavlja dio odjeće i odlazi.
Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa